Четвер, 28.03.2024, 23:23
Варварівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть сайт нашої школи
Всего ответов: 90
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Серпень » 22 » З Днем Незалежності!
15:51
З Днем Незалежності!

З національним святом українського народу –

Днем незалежності – ми щиро всіх вітаємо!

Благополуччя, щастя, радості, натхнення,

Здоров’я й  миру від душі бажаємо.

 

Шановні відвідувачі нашого шкільного сайту, з нагоди великого національного свята нашої державності - Дня незалежності України -  прийміть найсердечніше вітання!

 Народ України святкує уже 26 річницю відколи здійснилася споконвічна мрія наших предків - бути господарями на своїй найбагатшій, прекрасній і чарівній українській землі.

Наші співвітчизники віками боролися за свою свободу і лише нинішнє покоління  у 1991 році вибороли її. Сьогодні  наші сучасники зі зброєю у руках продовжують визвольну справу своїх предків – захист незалежності своєї рідної країни. Віримо, перемога буде за нами. Слава героям України!

24 серпня -  знаменна дата, що навіки увійшла в історію молодої держави золотою сторінкою її біографії, започаткувала нову епоху в житті нашого народу, законодавчо закріпила його вікові демократичні прагнення до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного піднесення.

      Прийміть побажання  Вам та Вашим рідним міцного здоров’я, щастя, добра, достатку, миру, щедрої долі, успішного навчання, подальших перемог в усіх справах і починаннях заради процвітання незалежної України, добробуту її народу.

      Нехай серця наповнюються гордістю за нашу державу, прагненням до єдності та порозуміння, а Ваша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього.

З святом Вас! Хай святиться ім’я твоє вічно, Україно!

З історії свят:

День Державного Пра́пора України — державне свято України, присвячене одному з її державних символів — Прапору України. Відзначається щорічно 23 серпня.

На загальнодержавному рівні свято встановлено указом Президента України Леоніда Кучми № 987/2004 «Про День Державного Прапора України» від 23.08.2004:«…На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України…» Цей указ було доповнено Указом Президента України Віктора Ющенко№ 602/2009 «Про внесення змін до Указу Президента України від 23 серпня 2004 року N 987», яким було засновано підняття Прапора України у День Державного Прапора України і під час інших державних свят та проведення загальнодержавних заходів. Поточну редакцію указу опубліковано на сайті Верховної Ради України.

День Незалежності Украї́ни — державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою створення деУперше День Незалежності України відзначено 16 липня 1991 року — в пам'ять про те, що рік тому — 16 липня 1990 року — Верховна Рада Української РСР ухвалила Декларацію про державний суверенітет України. Одночасно того ж 16 липня 1990 року Верховна Рада Української РСР ухвалила постанову «Про День проголошення незалежності України». У ній зазначено:

Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року,

Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки постановляє:

Вважати день 16 липня Днем проголошення незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України.

18 червня 1991 року внесено відповідні зміни до статті 73 Кодексу законів про працю Української РСР, унаслідок чого у переліку святкових днів з'явився запис: «16 липня — День незалежності України».

Оскільки 24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила Акт проголошення незалежності України, який 1 грудня 1991 року підтвердив народ на Всеукраїнському референдумі, виникла потреба змінити дату святкування Дня незалежності України. 20 лютого 1992 року Верховна Рада України ухвалила постанову «Про День незалежності України». У ній зазначено:

Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Акта проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року, Верховна Рада України постановляє:

1. Вважати день 24 серпня Днем незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України.

2. Постанову Верховної Ради Української РСР «Про День проголошення незалежності України» від 16 липня 1990 року вважати такою, що втратила чинність.

5 червня 1992 року Верховна Рада України постановила: у частині першій статті 73 Кодексу законів про працю України слова «16 липня — День незалежності України» замінити словами «24 серпня — День незалежності України». Тому від 1992 року День незалежності України щороку відзначається 24 серпня.ржави Україна в її сучасному вигляді.

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Пропонуємо вашій увазі добірку тематичних матеріалів.

Статті:

1. Шлях до Незалежності України: історичні передумови : http://gurt.org.ua/articles/28073/

2. На шляху до незалежності (1896-1991): http://territoryterror.org.ua/uk/history/1986-1991/

Вірші про Україну:

1. http://doshkolenok.kiev.ua/skazki-legendy/459-virshi-pro-ukrainu.html

2. http://www.znaika-club.com.ua/article1400962292/

3. http://mamainfo.com.ua/dityachi-virshi/virshi-pro-ukrainu

4. http://ogo.ua/articles/view/2014-11-30/51742.html

5. http://www.poetryclub.com.ua/rubrpoem.php?lang=ua&rtype=35

Відеоматеріали:

1. Україна – шлях до незалежності: https://www.youtube.com/watch?v=ssKwrZNQ7Qg

2. Міста України. Джерело: fakty.ictv.ua http://fakty.ictv.ua/ua/index/view-media/id/139699

3. Презентація 7 чудес України: https://www.youtube.com/watch?v=4i4RT1p3FFg

4. Для найменших учнів школи - мультсерія телеканалу "ПЛЮСПЛЮС":

 мультсерія " Це наше і це твоє. Очима дітей"

Це мультфільми про Україну, основою для яких стали історії та малюнки школярів - учасників проекту Міністерства освіти і науки України і телеканалу ПЛЮСПЛЮС: http://plus-plus.tv/dyvys/programy/multserial/ce-nashe-i-ce-tvoye-ochima-ditey-651302.html

 

Переглядів: 501 | Додав: Olena | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук

Архів записів
Корисні сайти
МОН України

ЖОІППО


Новоград-Волинська РДА


Новоград-Волинська районна рада


Відділ освіти
Новоград-Волинської РДА


Навчальні заклади району


Сайт вчителя зарубіжної літератури та російської мови Залізницької О.В.
Варварівська ЗОШ І-ІІ ст.© 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz