Середа, 24.04.2024, 12:13
Варварівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Яку інформацію ви хотіли б бачити на нашому сайті?
Всего ответов: 48
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 23 » Відкритий урок. Зарубіжна література. 5 клас
19:02
Відкритий урок. Зарубіжна література. 5 клас

19.02.2016. Вчитель російської мови і зарубіжної літератури Залізницька О.В.  провела для чотирьох батьків учнів  та семи вчителів школи майстер-клас із застосування в процесі навчання методики та технологічних прийомів, спрямованих на розвиток в учнів критичного мислення (РКМ).

Конспект уроку: http://varvariyka.at.ua/load/ 

Презентація і конспект уроку - на персональному сайті вчителя: http://zev2006.wix.com/zev-nv#!blank/aopif

Перед початком уроку зарубіжної літератури в 5-му класі на тему «Елеонор Портер. «Полліанна» Образ Полліанни»  у зверненні до присутніх  вчитель оголосила мету і форму проведення  навчального заняття та пояснила наступне:

« Даний відкритий урок є уроком-демонстрацією методів, прийомів і вправ з розвитку критичного мислення. Відвідати урок запрошені не тільки вчителі школи, а й батьки учнів, тому, вважаю, вибір саме такої форми є доцільним і відповідає означеній методичній меті та слугуватиме допомогою для бажаючих в організації навчання дітей. Рівень знань учнів з даної теми відповідає достатньому і високому рівням, що дає можливість провести заключний урок теми з демонстрацією більшою, ніж рекомендовано методикою, кількістю прийомів навчання. Відповідно до методичних рекомендацій кількість вправ з розвитку критичного мислення впродовж одного уроку має бути не більше 2-3,  я ж намагатимусь представити таку кількість вправ з РКМ, яку дозволить тривалість уроку.» 

Все, що відбувалось на уроці, який супроводжувався показом мультимедійної  презентації, для більшості вчителів і батьків було новиною, а вправність в роботі учнів засвідчувала те, що переважна більшість прийомів навчальної роботи їм добре відома. Традиційна в роботі вчительки психо-емоційна вправа «Зорепад комплементів» налаштувала учнів на позитивний робочий настрій і сприяла підвищенню самооцінки учнів. Актуалізацію опорних знань було проведено за допомогою вправ на розвиток пам’яті - образної «Вухо – Ніс», «Гриб на галявині» та зорової «Повтори рух». На  етапі перевірки рівня засвоєння навчального матеріалу учні легко і з цікавістю виконали завдання розвивальної гри «Крісло автора», літературного диктанту «Так чи Ні» та  літературного конкурсу «Упізнай героя». Корекцію знань учнів забезпечили  інтерактивна гра «Сонечко»,  проведена за методом гранування під час заповнення план-схеми «Характеристика літературного героя» та добір асоціацій до слова «Радість» за  методом  «Асоціативний кущ». Складання сенкану, тренінгові вправи експресивної психотехніки за методом педагога і психолога Лариси Келим «Радісні рамки», та «Кольорові рамки»,  вправа «Мішень» спрямована на розвиток вміння здійснювати об’єктивну самооцінку, дозволили вчителю не тільки закріпити здобуті школярами знання, але й завершити урок з високими оцінками і позитивним настроєм  учнів.  

Інноваційний підхід вчителя до організації та проведення уроку сприяв вихованню в учнів почуття прекрасного, доброти, любові до рідних і близьких, стимулював розвиток наполегливості, жагу кращого життя, віру у спроможність змінити оточуючий світ на краще.

По завершенню уроку відбулось обговорення майстер-класу. Присутні відмітили позитивні сторони нестандартних форм та методів наділення школярів знаннями, вміннями і навичками практичної діяльності, можливість їхнього застосування під час уроків та в домашніх умовах, цікавість учнів до участі в нетрадиційних за формою заняттях і заходах, високий рівень засвоєння навчального матеріалу.

 

Переглядів: 1018 | Додав: Olena | Рейтинг: 4.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук

Архів записів
Корисні сайти
МОН України

ЖОІППО


Новоград-Волинська РДА


Новоград-Волинська районна рада


Відділ освіти
Новоград-Волинської РДА


Навчальні заклади району


Сайт вчителя зарубіжної літератури та російської мови Залізницької О.В.
Варварівська ЗОШ І-ІІ ст.© 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz