П`ятниця, 19.04.2024, 00:56
Варварівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть сайт нашої школи
Всего ответов: 90
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 2 » Увага - поліомієліт!
10:28
Увага - поліомієліт!

Поліомієлі́т — гостре інфекційне захворювання, яке спричинює поліовірус. Хвороба здатна перебігати з ураженням ЦНС, з виникненням парезів і паралічів, іноді закінчуватися смертю захворілого.

Вірус поліомієліту поширюється від людини до людини через фекалії та слину, особливо через заражену їжу та воду. Найбільш вразливими до поліомієліту є діти віком до п'яти років. Поліомієліт невиліковний, але його поширенню можна запобігти шляхом вакцинації. Вакцину від поліомієліту вводять декілька разів, і вона захищає дитину на все життя.

Десять речей, які необхідно знати про поліомієліт:

 1. Поліомієліт є високо інфекційною хворобою, яка вражає нервову систему і може призвести до паралічу або навіть смерті протягом декількох годин. Ліків від поліомієліту не існує. Імунізація є єдиним захистом від хвороби.

 2. У зв'язку з виявленням вірусу в Сирії та великою кількістю біженців з цієї країни, увесь регіон заходиться під загрозою. Більше 4 000 біженців з Сирії щоденно перетинають кордони сусідніх держав, включаючи Туреччину та Єгипет. У зв’язку з переміщенням людей з/до цих країн, ризик завезення поліомієліту в Україну є невідворотнім.

3 . В Україні менше 50 % дітей повністю щеплені, у деяких регіонах менше 30%. Поліомієліт є дуже заразною хворобою. Дитина, яка не була вакцинована, ризикує захворіти сама та наражає на небезпеку й інших дітей.

4. Пероральна вакцина проти поліомієліту (та, що вводиться через рот) є єдиним захистом проти поліомієліту. Вона є безпечною, ефективною та дієвою. Після застосування кілька разів, вакцина буде захищати дитину протягом всього життя.

5. Одна людина з 200 інфікованих поліомієлітом буде паралізована (зазвичай параліч ніг). З таких паралізованих 5%-10% вмирають в результаті паралічу дихальної мускулатури.

6. Вірус поліомієліту проникає в організм людини через рот, з водою або їжею. Вірус розмножується в кишечнику і виділяється від інфікованої людини з фекаліями.

7. Поліомієліт вражає головним чином дітей у віці до 5 років. Проте, в такій країні, як Україна, де діти старше 5 років і підлітки також не повністю вакциновані від поліомієліту, можуть виникнути випадки захворювання серед дорослих.

8. Захист України від поліомієліту є питанням національної безпеки. На даний час, поліомієліт постійно циркулює (ендемічний) тільки в трьох країнах у світі – у Нігерії, Пакистані та Афганістані. Україна має високий ризик щодо завезення та розповсюдження поліомієліту через низький рівень охоплення імунізацією.

9. Ситуація в Україні становить загрозу не тільки для українського населення, але й для населення інших країн в регіоні й в світі. Ввезення хвороби та її спалах в Україні призведе не тільки до смертей та інвалідності в Україні, але й може поширитися на інші країни.

10. Спалахи поліомієліту представляють істотну загрозу через те, що хвороба легко поширюється і часто без ознак захворювання. Симптоми захворювання виникають тільки в одному із 200 випадків, тому хворобу може розповсюджувати людина без симптомів захворювання. Країни в безпосередній близькості від спалаху поліомієліту, або країни, де діти не вакциновані, наражаються на особливо високий ризик.

 

За матеріалами Вікіпедії

Переглядів: 731 | Додав: Olena | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук

Архів записів
Корисні сайти
МОН України

ЖОІППО


Новоград-Волинська РДА


Новоград-Волинська районна рада


Відділ освіти
Новоград-Волинської РДА


Навчальні заклади району


Сайт вчителя зарубіжної літератури та російської мови Залізницької О.В.
Варварівська ЗОШ І-ІІ ст.© 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz