П`ятниця, 26.04.2024, 22:03
Варварівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть сайт нашої школи
Всего ответов: 90
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 4 » Про відзначення Міжнародного дня волонтера
14:46
Про відзначення Міжнародного дня волонтера

Він не проста людина. Ні!

Надія нації тепер -

Хоробрий, мужній волонтер.

 

Волонтер  — добровільний помічник. Це люди, які цілком безкоштовно займаються громадською діяльністю, працюють у сиротинцях, притулках, інтернатах, будинках престарілих тощо.

А що про волонтерський рух знають учні?  

Години класного керівника  на цьому тижні  мали  загальношкільну назву «Тепло сердець дарують іншім….» , під час яких класними керівниками та класоводами проведено інформаційно-просвітницьку роботу щодо вивчення учнями історії розвитку та значення волонтерського руху в сучасній Україні.      

Провести узагальнення щодо волонтерсьої роботи, усвідомити необхідність взаємопідтримки і допомоги вирішили учні й вчителі нашої школи на загальношкільному інтерактивному уроці "А ти - волонтер?", що пройшов четвертого грудня у навчальному закладі. 

З інформацією про волонтерство познайомив учнів директор школи, вчитель істррії Шевчук К.В. Він розповів, що в Україні існує давня традиція суспільної праці, взаємодопомоги, піклування про ближнього.  Діти дізналися, що осіб, які працювали у цій сфері, називали громадськими діячами, доброчинцями, добровольцями тощо. Настали нові часи і по-іншому стали називати таких людей  — волонтери.

 Костянтин Володимирович розповів і про участь односельчан у волонтерському русі України, і про батьків, що своєю волонтерською працею допомагають нашому навчальному закладу, селу, Україні:

  • Своїми  коштами, сумлінною працею, батьки школярів допомагають в проведені ремонтних робіт навчальних кабінетів і приміщень, оздоблення подвір’я школи, в організації харчування дітей в шкільній їдальні.    
  • Школярі доглядають за похованнями односельців і пам’ятником загиблим в роки ІІ Світової війни, в різний час проводили благодійні акції - відвідували і допомагали односельцям похилого віку, дарували шкільній бібліотеці книжки, будували та розміщували шпаківні, направляли малюнки та листи підтримки  українським військовим в зону АТО.
  • З перших днів українсько-російської війни учні і працівники школи, жителі села Варварівка залучились до збору коштів, продовольства і цигарок на підтримку Збройних Сил України, зокрема 30-й механізованої бригади. На лінію вогню Варварівка направила медичних препаратів на суму в 1700 грн., близько 2,5т дров, 0,5 т м’ясних і овочевих консервів, цукру і круп. Особливих слів вдячності заслуговує подружжя волонтерів - Кармазіни Олександр Васильович та Тетяна Василівна, які організували благочинну акцію та доправили зібране в зону АТО.

               

Корисною інформацією стало ознайомлення з принципами, якими керуються волонтери:

• визнають право на закріплення за всіма чоловіками, жінками та дітьми, незалежно від їхньої расової приналежності, віросповідання, фізичних особливостей, відповідного соціального та матеріального становища;
• поважають гідність і культуру всіх людей;
• надають допомогу, безкоштовні послуги особисто або організовано в дусі партнерства і братерства;
• визнають рівну важливість особистих і колективних потреб, сприяють їх колективному забезпеченню;
• ставлять перед собою мету перетворити волонтерство в елемент особистого процвітання, набуття нових знань і навичок, удосконалення здібностей, стимулюючи для цього ініціативу і творчість людей, надаючи кожному можливість бути творцем, а не користувачем, спостерігачем;
• стимулюють почуття відповідальності, заохочують сімейну, колективну і міжнародну солідарність.
Проблемне питання  заходу -  "А ти - волонтер?" - поставила перед дітьми шкільний бібліотекар Залізницька О.В. В ході жвавої бесіди кожен учень зумів привести приклади власних добрих справ. 
 
  Тож висновком зустрічи стало розуміння гідності волонтерського руху, його користі й необхідності. Одностайно учні й вчителі погодились і надалі приймати активну участь у суспільних справах, щоб мати право носити почесне ім'я - волонтер.
 
...тобі поможе в скрути дні
Проста людина - волонтер.
Він не злякається химер,
Страхіть і смерті на війні.
Ні, не прості це люди, ні!
Відважні, мужні їх серця,
Пройдуть все пекло до кінця,
Ціною власного життя
Врятують матір і дитя,
З полону визволять бійця,
Доставлять немічним хлібця.
Піде усе життя на лад,
Бо волонтер - і батько. й брат,
Намісник Бога на війні.
Він не проста людина. Ні!

 

 

Переглядів: 705 | Додав: Olena | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 2
1 Dima  
0
Чоткий я вийшов, на головній фотці))))))))))))))))))))))))))))))))

2 Olena  
0
yes

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук

Архів записів
Корисні сайти
МОН України

ЖОІППО


Новоград-Волинська РДА


Новоград-Волинська районна рада


Відділ освіти
Новоград-Волинської РДА


Навчальні заклади району


Сайт вчителя зарубіжної літератури та російської мови Залізницької О.В.
Варварівська ЗОШ І-ІІ ст.© 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz