П`ятниця, 19.04.2024, 15:20
Варварівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Яку інформацію ви хотіли б бачити на нашому сайті?
Всего ответов: 48
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Травень » 23 » Про відзначення Дня Героїв
18:45
Про відзначення Дня Героїв

На виконання Плану заходів з підготовки та відзначення в Новоград-Волинському районі 23 травня 2014 року Дня Героїв, в навчальному закладі здійснено нижче наведені заходи :

 

  • класними керівниками і вчителями-предметниками на першому уроці проведено загальношкільний Урок пам’яті на тему «Шлях Героїв: від сотень Запорозьких  до Сотні Небесної»;

 

  • проведено загальношкільну урочисту лінійку «Пам’яттю звеличимо Ваш подвиг у віках»;

 

  • організовано колективний перегляд художнього фільму «Залізна Сотня» про героїчний шлях вояків підрозділу УПА;

  • в  бібліотеці розгорнуто  виставку «Герої України»;

  • фільми, рекомендовані для перегляду:

ЯРОСЛАВ. ТИСЯЧУ РОКІВ ТОМУ (2010)

             Більш тисячоліття тому , коли землі руські палахкотіли від міжплемінних воєн , а в лісах господарювали розбійники , промишляючи работоргівлею , молодий князь Ярослав береться навести порядок на своїх землях. Розбійницькі банди постійно здійснюють набіги на розрізнені племена, що живуть поблизу древнього граду Ростова , а бранців продають хазарам , які відвозять рабів у пониззя Волги на невільницькі ринки. Ярослав вирішує припинити работоргівлю з хозарами і об'єднати народи , щоб вони могли разом протистояти спільного ворога . Але між племенами теж існує ворожнеча на релігійному та етнічному грунтах , подолати яку не так просто. Щоб перемогти упередження і припинити конфлікти всередині князівства , Ярославу знадобиться воля , мудрість і навіть любов . А результатом його діянь стане припинення работоргівлі і підстава на місці злиття двох річок поселення , яке згодом стало містом , що носять його ім'я. http://www.lifefilm.org/video/vip/10712/istoricheskie_watch_filmy_onlain/jaroslav_tisjachu_rokiv_tomu_2010

огнем і мечем (1999)

            Події відбуваються в роки війни, в межах однієї з найбільших, на той час, імперій в Європі – Королівства Польського і Великого Князівства Литовського. І цілком очевидним є те, що події того періоду трактувалися і трактуються з певної позиції національних інтересів, які у протилежних сторін є відмінними (різними). А коли історичні події лягають в основу художнього твору то набувають зовсім іншого забарвлення, часами просто до не впізнанности. Саме так сталося і з романом Г.Сінкевича “Вогнем і Мечем”. 
Романтичне кохання Гелени Курцевич (з роду Рюриковичів) і Яна Скшетульського (польского шляхтича), як основна сюжетна лінія, змальовується на фоні подій національно-визвольної війни українського народу, або з другої точки зору “бунту селян (холопів) “, та “розбійницьких походів” козаків, проти польської шляхти.  (http://filmline.in.ua/publ/istorichne_kino/vognem_i_mechem_ogniem_i_mieczem_1999_ukrajinskoju_onlajn/28-1-0-931)

Бандерівці  / The Bandera Group – Criminals or Heroes?

             В основу фільму чеські автори на чолі з режисером Алешем Коуделою поклали свідчення очевидців боротьби Української повстанської армії за незалежність України.

У споминах розкриваються складні переплетіння людських доль на тлі безперестанних боїв і драматичних стосунків із місцевим населенням в Україні, а потім у Словаччині та Чехії. 

            (http://filmline.in.ua/publ/istorichne_kino/banderivci_hd_1080p_the_bandera_group_criminals_or_heroes_hd_1080p_2010_ukraj)

Крути. 29 січня (2013)

Історія бою під Крутами майже за століття обросла багатьма легендами, з’вляються непідтверджені факти, проте один факт залишається непорушним – студенти загинули за країну, в якій живемо ми. Проект “Крути. 29 січня” націлений розкрити дійсну історію подій під Крутами, та подати її по новому, по сучасному, щоб як старше покоління так і молоде могло ознайомитись і історією бою.

(inoport.pp.ua/крути-29-січня-2013/) 

ТойХтоПройшовКрізьВогонь / Firecrosser (2011)                                                  

            Історія, що не могла відбутися ні з ким, ніколи, ні за яких обставин, але відбулася і має документальне підтвердження. Герой СРСР – Вождь індіанського племені. Солдат, якого зреклося королівство, має право вибрати собі іншого короля. Історія солдата, який сам став Королем. Іван Даценко – ТойХтоПройшовКрізьВогонь.

(http://kinoport.pp.ua/%D1%82%D0%BE%D0%B9%D1%85%D1%82%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B9%D1%88%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D1%80%D1%96%D0%B7%D1%8C%D0%B2%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D1%8C-firecrosser-2011-2/)

Тени забытых предков (1964)

У картині широко і яскраво описано життя і побут гуцулів - народу, який протягом багатьох століть перебував у владі змінюють один одного іноземних держав. Але цей нечисленний, але гордий народ зумів зберегти свою мову, свої звичаї і обряди, свій побут. Дві гуцульські родини вже багато років ворогують між собою. Але серед злоби і помсти народжується світла і чиста любов молодого юнака Івана (Іван Миколайчук) та дівчата Марічки (Лариса Кадочникова). Закохані - вихідці з ворогуючих сімей. За сформованими обставинами Іван змушений піти на заробітки, а з Марічкою відбувається біда - вона гине у річковій безодні. Іван намагається забути своє кохану, проте у нього не виходить. І навіть одружившись на красуні Палагні, забути свою Марічку Іван не в силах. І тільки вмираючи, чоловік знову знаходить своє щастя 

http://aburmu4.tv/news/istorichni/512593-tini-zabutyh-predkiv.html

Атентат — Осіннє вбивство в Мюнхені»

 Фільм українського кінорежисера Олеся Янчука. Відзнятий на кіностудії «Студія Олесь-фільм», за сприяння Українського конгресового комітету Америки (УККА), за участю Національної кіностудії художніх фільмів ім. О. Довженка. Фільм охоплює період від 1947 року, коли рейдові загони УПА з боями проривались за кордон, і до осені 1959-го, коли у Мюнхені від руки агента КДБ Богдана Сташинського загинув Степан Бандера. Вигнанці й біженці навіть у важких умовах еміграційного життя об'єднувалися, вели просвітницьку, релігійну, громадську й політичну роботу.

http://kampot.org.ua/upa/video_upa/820-flm-zalzna-sotnya.html

Залізна Сотня

           Закерзоння - найзахідніші українські етнічні землі, які по закінченні Другої світової війни володар усієї Східної Європи совєтський диктатор Сталін "подарував" комуністичній Польщі. На цілому терені шаліють польські банди: палять, вбивають, ґвалтують... У вирі цих трагічних подій і опинилася сотня бійців УПА на чолі з Михайлом Дудою-"Громенком". Хоча сили були нерівні, поляки не могли впоратися з незламною "Залізною сотнею", й відтак, при допомозі своїх зверхників-совєтів, здійснюють поголовне виселення українців з метою позбавити повстанців ґрунту - підтримки населення. В таких обставинах Головна Команда УПА видає наказ для сотні "Громенка" - вирушити в рейд на Захід, через Словаччину і Чехію перейти до Баварії, яку тоді контролювала американська військова адміністрація. Кіно зроблене на реальних історичних фактах.

http://kampot.org.ua/upa/video_upa/820-flm-zalzna-sotnya.html

ОСТАННІЙ БУНКЕР

Розповідь про останній етап боротьби УПА з каральними загонами НКВД. Події відбуваються через роки після закінчення Другої світової війни.Хоча він вважається екранізацією повісті російського письменника-дисидента Леоніда Бородіна "Перед судом", його сюжет помітно відрізняється, і треба сказати, відрізняється не на гірше - це мабуть один з тих рідкісних випадків, коли кіно перевершує книжку.У центрі уваги НКВД-івське кубло, в якому панують цікаві відносини. Повстанці радше на другому плані, хоча постать їхнього командира дуже колоритна. НКВД-исти мають надзвичайно відповідальне завдання: викрити останній упівський бункер в районі. Не виконати його неможливо. Отже, за будь-яку ціну бункер треба знайти й знищити.Сюжет кіна майже детективний, з цікавою й драматичною кінцівкою. На окрему увагу заслуговують сцени, де спецзагін НКВД здійснює провокаційні каральні акції в одностроях УПА, а вже наступного дня той же загін демонструє жертви власного ж злочину, малюючи підпис: "Дело рук бандеровской банды".

http://kampot.org.ua/upa/video_upa/825-flm-ostanny-bunker.html

Нескоренний

Фільм  знятий в 2000 році, є мистецькою реконструкцією і особистих доль, і долі усієї нації. Головний герой фільму – генерал-командувач двістітисячної тоді партизанської Української Повстанської Армії (УПА) Роман Шухевич. Унікальна за своєю виразністю постать національного руху опору. Ще юнаком він розпочав воєнні дії проти польської окупаційної влади на Західній Україні – і відтак уже не випускав із рук зброї, спрямовуючи її почергово проти польських, німецьких, пізніше російських окупантів.

Фільм ретельно передає основну суму подій біографії Шухевича з небагатьма поверненнями в минуле життя героя, відтворює характер війни, що її вели український генерал і його величезне військо. Совєтське військо, зрозуміло, було чисельніше. І фільм “Нескорений” відтворює, загалом мистецько переконливо, безконечно жорстокі мізансцени української партизанки. Серед іншого, нарівні з жертовністю головного героя і його однодумців їхню приреченість на загибель. Але героїчну…
Головну роль у фільмі виконує надзвичайно цікавий український актор Григорій Гладій.

http://kampot.org.ua/upa/video_upa/819-flm-neskoreniy.html

                                                                                                                                                                  К.В. Шевчук

 

Переглядів: 888 | Додав: Olena | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 Zhenichka  
0
Вауууу!!!Які фільми Я ВЗАХВАТІ!!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук

Архів записів
Корисні сайти
МОН України

ЖОІППО


Новоград-Волинська РДА


Новоград-Волинська районна рада


Відділ освіти
Новоград-Волинської РДА


Навчальні заклади району


Сайт вчителя зарубіжної літератури та російської мови Залізницької О.В.
Варварівська ЗОШ І-ІІ ст.© 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz