Четвер, 18.04.2024, 11:48
Варварівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть сайт нашої школи
Всего ответов: 90
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 26 » Про проведення заходів до Дня пам’яті жертв голодоморів
18:27
Про проведення заходів до Дня пам’яті жертв голодоморів

Хай світло від свічки у небо летить
Хоча б одну душу зігріє в цю мить...

Свіча мільйонів замордованих голодною смертю погасла в далекому 1933... 

Ми, учні та вчителі, щороку в листопаді запалюємо свічку скорботи тільки для світлої пам’яті - щоб зігрілися душі убієнних голодом та політичними репресіями.

Впродовж 16 - 28 листопада 2015 року в навчальному закладі  проходила декада національно-патріотичного виховання, присвячена вшануванню загиблих від геноциду Українського народу, вчиненого тоталітарним сталінським режимом. Учні приймали участь у загальношкільному конкурсі учнівського малюнку «Пам’ятаю. Шаную. Дякую. Малюю.»  (вчитель Данильчук В.К.) та  конкурсі читців патріотичної поезії «Рядки, що серце промовляє…» (вчитель Підкаура В.Г.)

В шкільній актовій залі було відкрито виставку  видань художньої, науково-публіцистичної літератури, свідчень очевидців документів та матеріалів про Голодомор 1932-1933 років, під назвою «Свічка скорботи ще й досі горить…» . Завдяки матеріалам виставки учні мали можливість не тільки дізнатися про страшні цифри статистики тих років, а й прочитати вірші , підготуватися до конкурсної програми.  Цікавою і корисною стала добірка матеріалів, розроблена вчителем історіїї , директором школи Шевчуком К.В. про роки голодомору у селі Варварівка. 

25 листопада  під час годин класного керівника класоводи і класні керівники у ввірених класах провели урок патріотизму «Я Голод той, ні, не простив…».

26 листопада  бібліотекар Залізницька О.В. на виховній бібліотечній годині ознайомила учнів з подіями 1932-1933 рр. за допомогою мультимедійної презентації «Дивляться в наші очі  мільйони скатованих душ…»

27 листопада  відбувся загальношкільний мітинг-реквієм «Пам'ять зболено палає!», учнівський флеш-моб «Із Пам’яттю та Гідністю крокуєм до Свободи», спільний перегляд пізнавально-публіцистичного фільму «Великий злам» циклу «Невідома Україна. Нариси нашої історії» (Національна кінематика України, студія «Київнаукфільм»), бібліотечна інформаційна година "Майдан - шлях до Свободи" та відзначення учасників і нагородження переможців загальношкільних конкурсів учнівського малюнку та читців патріотичної поезії.

28 листопада учні та педагоги школи прийматимуть участь в скорботних заходах місцевої територіальної громади, в загальнонаціональної хвилини мовчання та акції «Запали свічку».

 

Фотозвіт  про хід і результати  проведення вищезазначених заходів :

Хоробрі та сміливі,

Готові до роботи.

Ми будемо щасливі –

Країни патріоти!

 

 

Переглядів: 577 | Додав: Olena | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук

Архів записів
Корисні сайти
МОН України

ЖОІППО


Новоград-Волинська РДА


Новоград-Волинська районна рада


Відділ освіти
Новоград-Волинської РДА


Навчальні заклади району


Сайт вчителя зарубіжної літератури та російської мови Залізницької О.В.
Варварівська ЗОШ І-ІІ ст.© 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz