Вівторок, 16.04.2024, 09:03
Варварівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть сайт нашої школи
Всего ответов: 90
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Грудень » 19 » "Ой хто, хто, Миколая любить"
20:32
"Ой хто, хто, Миколая любить"

Cвятий отче, Миколай, 
Мою хату не минай! 
Подаруй мені потіху 
І торбину, повну сміху, 
І здоров'я для родини, 
Красну долю для Вкраїни.

 

 

 

 

 

 

 

Йде Святий Миколай! Невидимою рукою він здійснює найзаповітніші дитячі мрії, приносить у кожну родину щиру втіху і любов. Це свято віри, світла і добра. 

День Святого Миколая — свято  особливе. За легендою, Миколай був покровителем не тільки дітей, а й мандрівників. Православна гілка християнства дане свято відзначає 19 грудня, а в католицька трохи раніше — 6 грудня.

Хто він — загадковий охоронець вогнища святкового настрою?

Мало кому відомо, що в цьому святі прихована історія життя людини, яка жила у другій половині третього сторіччя. Він прославився своєю добротою, чуйністю і допомогою нужденним. Миколай, за переказами, був народжений в місті Патари, в Лікії. Його батьки були правовірними людьми. Хлопчик з ранніх років виділявся серед інших особливою любов'ю і чуйністю, співчуттям до оточуючих, завжди допомагав бідним, роздавав убогим монети, залишаючи у своїх руках тільки необхідне. За добродушність і милосердя Миколай отримав велику подяку і шану від людей і був піднесений до рангу святих.

Традиції і прикмети

 • Кажуть, що подарунки в день Святого Миколая отримують добрі та слухняні дітки, а ті, хто погано поводився, получають  лише камені або різочку (прутик). Проте маленькі хлопчики і дівчатка в очікуванні чарівного свята і подарунків не вередують і поводяться гідно, намагаючись сподобається Святому Миколаю.

• Існує також загадкове повір'я: якщо в переддень чарівного свята загадати заповітне бажання, то Святий Миколай його обов'язково виконає. Діти, які вже вміють писати, в листах просять покровителя виконати свої мрії. Саме доброта і віра в чудеса здатна зберігати все найдорожче в людських серцях.

• Вважається, що свято Миколая — останній день у році, коли можна розрахуватися з боргами. Сам він — Божий угодник — мав багатства, але регулярно ділився з нужденними.

• Традиційно Святий Миколай є головним заступником рибалок і моряків, вони згадують його під час плавань, просять щедрого улову і гарної погоди.

Звичайно, перемогу в свято Миколая Чудотворця завжди здобуває добро: кожна дитина (велика чи маленька) отримає свій довгоочікуваний подарунок. Це добре і очікуване дітворою свято вчить милосердю, щедрості і любові до оточуючих людей.

 Чудесну традицію підтримують не один рік в нашій школі -  учні початкових класів радо готуються до веселого свята Миколая.  За два тижні учні при допомозі вчителів початкових класів Забродської О.П. і Сваренчук Т.М. написали листи Чудотворцю, розповіли про свої успіхи і поділилися заповітними мріями. А сьогодні, в день Святого Миколая, провели веселе шкільне свято, на якому були і Янголи, і Антипко, і сам Святий Миколай. На святі лунали вірші, веселі пісні, слова подяки і чуттєва дитяча молитва до Святого. Наприкінці свята всі діти отримали солодкі подарунки. 

Шкільне свято підготувала і провела вчитель початкових класів Забродська Олександра Павлівна.

  

  

  

          

  

Просим ми Тебе, Владико!
Втіху нам зроби велику,
Радість нам найбільшу дай:
Звесели наш Рідний Край!

  

Переглядів: 606 | Додав: Olena | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук

Архів записів
Корисні сайти
МОН України

ЖОІППО


Новоград-Волинська РДА


Новоград-Волинська районна рада


Відділ освіти
Новоград-Волинської РДА


Навчальні заклади району


Сайт вчителя зарубіжної літератури та російської мови Залізницької О.В.
Варварівська ЗОШ І-ІІ ст.© 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz