Четвер, 25.04.2024, 03:19
Варварівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Яку інформацію ви хотіли б бачити на нашому сайті?
Всего ответов: 48
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 14 » До дня народження Т.Г.Шевченка
17:34
До дня народження Т.Г.Шевченка

Доброю традицією стало в нашій школі збиратися всім разом в березневі дні,  коли  весь світ відзначає день народження нашого славетного співвітчизника, великого українця і поета Тараса Григоровича Шевченка.

 Шевченко – не просто поет, твори якого  вивчаються в шкільній програмі. Це велика людина, хоча народився він в бідній селянській родині; це великий талант, бо Бог наділив його хистом художника, і прекрасним голосом, і  даром пророчим поетичним.  

 Це великий українець, хоча більшу частину свого життя прожив за межами України, навіть помер на чужині, та думками і мріями завжди був тут, де «Тополі по волі Стоять собі, мов сторожа, Розмовляють з полем»,  де «Реве та стогне Дніпр широкий», де «Серед степу широкого, на Вкраїні милій» пройшло його дитинство.

Шевченко в кожного свій. Відкриває його для себе кожен  поступово, знайомлячись із його поезіями, читаючи його Щоденник, аналізуючи його складне, але таке духовно багате життя.

Саме про життя Тараса, його поезію, майстерність живописця говорили учні на загальношкільному виховному заході, який підготувала і провела вчитель української мови і літератури Підкаура Валентина Григорівна. Учні читали вірші Великого Кобзаря, співали пісні на його вірші, декламували крилаті вислови Шевченка, розігрували сценки з його життя. А презентація, розроблена Валентиною Григорівною, дозволила учням здійснити віртуальну подорож шевченківськими стежками.

По закінченні виховної години бібліотекар Залізницька О.В. запросила всіх присутніх до шкільної бібліотеки  - переглянути виставку, присвячену Кобзареві. Діти  познайомилися з картинами, автопортретами Шевченка,  побачили фотографії різних років, ще раз почули пророчі слова Тараса.

 

Переглядів: 758 | Додав: Olena | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 1
1 Dima  
0
Нормальок!!!!!!!!!!!!!!)))))))))))))))))))))))))))))))

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук

Архів записів
Корисні сайти
МОН України

ЖОІППО


Новоград-Волинська РДА


Новоград-Волинська районна рада


Відділ освіти
Новоград-Волинської РДА


Навчальні заклади району


Сайт вчителя зарубіжної літератури та російської мови Залізницької О.В.
Варварівська ЗОШ І-ІІ ст.© 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz