П`ятниця, 26.04.2024, 21:18
Варварівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть сайт нашої школи
Всего ответов: 90
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 19 » День зустрічі птахів
19:39
День зустрічі птахів

День зустрічі птахів у Варварівській школі

… Перші погожі дні ранньої весни спонукали Варварівську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів до активних дій, пов’язаних з турботою про справжню окрасу Поліського краю – птахів, дивовижних співаків, чиї пісні віщують українцям прихід весни, народжують віру в краще майбуття, закликають до праці.

Впродовж двох останніх місяців школа готувалась до зустрічі птахів: спільно з батьками і вчителями учні майстрували шпаківні, розробляли творчі проекти, виготовляли презентації і витинанки,  писали твори та  вірші.

Саме в такий спосіб третій рік поспіль, школярі і педагоги, батьки учнів і друзі школи долучаються до Всеукраїнської акції «День зустрічі птахів» і не обмежуються лише розвішуванням на деревах поодиноких шпаківень, а влаштовують справжнє Свято, в якому поєднують творчість і мистецтво, науку і фантазію, працю і відпочинок.

18 березня відбулось Свято зустрічі птахів. Після загальношкільної святкової лінійки, учні – юні майстри столярної справи, представили 15 власноруч виготовлених шпаківень. Найбільш креативною виявилась учениця 7-го класу Корман Катерина, яка виготовлену спільно з батьком шпаківню оздобила кольорами національного прапору та українським тризубом!

       Вчителю образотворчого мистецтва Данильчуку В.К. довелось докласти чимало зусиль, аби визначити переможців у конкурсі учнівських малюнків під назвою «Птах на крилах весну несе». І всі погодились, що найбільш яскравими і неординарними були роботи учнів класовода 1-3 класів Забродської О.П. 

      Цікавими виявились творчі напрацювання арт-майстерні паперопластики «Диво-пташка», до якої всіх учнів школи залучила вчитель російської мови і зарубіжної літератури Залізницька О.В. Глядачі милувались спільними роботами учнів «Лебідь» та «Цар Жар-птиця», що були виготовлені з контурів дитячих долоньок, а керівник майстерні відмітила композицію Гуріної Ради «Мудра сова», в якій учениця 6-го класу оригінально поєднала природні матеріали із виробом з картону.

        Вчитель початкових класів Сваренчук Т.М. представила тематичний номер  шкільної стінгазети « Як пташка співає і сонечко гріє, то серце людини весною радіє», в якому розповідалось про пернатих мешканців поліських лісів.

      Представлення робіт переможців літературно – поетичного турніру знавців української мови «На полі жайворонок і соловейко в гаї, землю, убрану весною, радо зустрічає» провела вчитель української мови і літератури Підкаура В.Г. Виявилось, що кращий прозовий твір написала учениця 5-го класу Талько Євгенія, а її однокласниця Павленко Мальвіна і подруга з 7-го класу Кичкирук Іванна стали кращими декламаторами поезій, присвячених пернатим, що повертаються з теплих країв на Батьківщину.

     Конкурс учнівських електронних презентацій «Птахи нашого села» продемонстрував різноманітність підходів школярів до вирішення окресленого завдання. П’ятикласники в колективній роботі зосередились на етнографічному аспекті: підібрали цікаві народні оповіді, легенди, повір’я, прикмети, пов’язані з птахами. В роботах 7-го класу переважали наукові дані про птиць Житомирського Полісся, що занесені до Червоної книги України. Дев’ятий клас зосередився на природній красі і рекордних показниках представників світу пернатих. Переможцем конкурсу одностайно визнано учня 9-го класу Жижевського Едуарда, який не тільки самостійно створив мультимедійну презентацію «Лелеки», а й написав до неї красивого вірша і вирізав з паперу одну з найкращих витинанок.

         Вчитель російської мови і зарубіжної літератури Залізницька О.В., спираючись на авторську мультимедійну презентацію провела конкурс юних орнітологів на тему «Птахи - наші пернаті друзі.» Дві команди, до яких увійшли учні і вчителі, під головуванням капітанів, учнів 9-го класу Ліпісвіцького Дмитра і Кізюка Амадея, відповідали на серйозні і жартівливі питання ведучої, змагались один з одним в інтелектуальній швидкості та дотепності. У фіналі – перемогла дружба. Обидві команди набрали однакову кількість балів!

       Вчитель англійської мови Горшкальова Н.М. провела з глядачами інтерактивну гру-вікторину «Відгадай птаха», під час якої школярі і педагоги   розпізнавали голоси таємничих птахів, відгадували цікаві загадки.

      Коли настав час розвішувати шпаківні – пішов дощ і зіпсував усі плани…   Акцію довелось перенести на наступний тиждень.

   

Директор школи Шевчук К.В.

Фотозвіт:

 

Переглядів: 1189 | Додав: Olena | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук

Архів записів
Корисні сайти
МОН України

ЖОІППО


Новоград-Волинська РДА


Новоград-Волинська районна рада


Відділ освіти
Новоград-Волинської РДА


Навчальні заклади району


Сайт вчителя зарубіжної літератури та російської мови Залізницької О.В.
Варварівська ЗОШ І-ІІ ст.© 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz