П`ятниця, 26.04.2024, 02:51
Варварівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть сайт нашої школи
Всего ответов: 90
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Листопад » 21 » День Гідності та Свободи - 2016
17:38
День Гідності та Свободи - 2016

21 листопада  -  доленосна дата  в житті Україніи.  В цей день українці відзначають  початок двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

Встановлене це свято  «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…» згідно з указом Президента України Петра Порошенка № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року.

Традиційно учні, вчителі, працівники школи, небайдужі батьки учнів збираються 21 листопада на урочистій лінійці, щоб відновити в пам'яті подій двох Революцій, уславити подвиг героїв, учасників подій; щоб пам'ятати історію нашої незалежності, волі, свободи.

Урочисту лінійку «Нас не подолати! Слава Україні!» провели директор школи Залізницька О.В. та вчитель початкових класів, громадський інспектор з охорони дитинства Забродська О.П. Невеличка бібліотечна виставка  «Гідність і Свобода в наших серцях» вмістила матеріали документів, фотографій, поетичні рядки, присвячені героїчним подіям Майдану.  Почесне місце серед цієї інформації посіла книга поета А.Клюско, що нещодавно відвідав школу й подарував шкільній бібліотеці свою збірку "Хроніка української Революції".

Учні школи своєрідним поетичним флешмобом «Посвята Небесній сотні» продовжили свято; запаленою свічкою й хвилиною мовчання вшанували подвиг загиблих. 

Вчитель образотворчого мистецтва Данильчук В.К. підвів підсумки конкурсу учнівських малюнків «А сотню вже зустріли небеса...».

По закінченні лінійки всі познайомилися з мультімедійною презентацією "Небесна сотня",  в якій розповідалося про початок подій на Майдані, поняття "Небесна сотня", про героїв і нагороди, про поезію, що виникла під час Революції. Також пролунав гімн героїв Майдану " Гей, пливе кача..." та вірш Т.Шевченка у виконанні Б.Ступки "Молитва".

Горить свіча і пам’яті сльоза

додолу з неї краплями стікає.

Земля ридає, плачуть небеса –

Героїв Україна пам’ятає.

 

Переглядів: 544 | Додав: Olena | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук

Архів записів
Корисні сайти
МОН України

ЖОІППО


Новоград-Волинська РДА


Новоград-Волинська районна рада


Відділ освіти
Новоград-Волинської РДА


Навчальні заклади району


Сайт вчителя зарубіжної літератури та російської мови Залізницької О.В.
Варварівська ЗОШ І-ІІ ст.© 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz