Четвер, 25.04.2024, 06:45
Варварівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Яку інформацію ви хотіли б бачити на нашому сайті?
Всего ответов: 48
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 2 » Цивільна оборона в школі
19:28
Цивільна оборона в школі

 На виконання листа Міністерства освіти і науки України №1/9-146 від 17.03.2014  «Про проведення уроків цивільної оборони» та з метою навчання учнів правилам безпеки життєдіяльності,  набуття ними практичних навичок  і умінь поведінки в умовах виникнення надзвичайних ситуацій нашою школою планується провести наступні заходи:

     1.Загальношкільний урок з елементами розвиваючої бесіди на тему: «Школярам про цивільну оборону».

     2.Виховні заходи (вікторини, лекції, бесіди) класних керівників відповідної тематики.          

    3.Практичне заняття по евакуації з приміщення школи в ситуації умовної небезпеки.

     4.Загальношкільне тестування учнів з метою перевірки, ккорекції та закріплення знань, набутих в галузі цивільної оборони.

 

 

 

Перший етап місячника ЦО розпочався 2 квітня загальношкільним уроком «Школярам про цивільну оборону України», який підготувала і провела класний керівник 5 класу Залізницька О.В.

Учні мали можливість познайомитися з призначенням і завданнями ЦО, обговорили причини виникнення і шляхи запобігання утворенню небезпечних ситуацій у сучасному світі ( стихійні лиха, аварії і катастрофи техногенного характеру), дізналися про способи оповіщення цивільного населення в разі виникнення небезпеки.

Вчитель розповіла дітям про причини і наслідки техногенної катастрофи,  викликаної аварією Чорнобильської АЕС,  про роль загонів ЦО в ліквідації  аварії.

Учні активно висловлювали власні думки щодо можливих способів поведінки  та самозахисту в небезпечних ситуаціях, задавали питання, на які одержували ґрунтовні і змістовні відповіді.

Цікавим доповненням уроку стала мультимедійна презентація «Індивідуальні засоби захисту», завдяки якій діти наочно побачили основні способи та прийоми індивідуального захисту органів дихання й шкіри, дізналися про призначення і комплектацію індивідуальних медичних аптечок.

Наприкінці бесіди  учні школи зробили вірний висновок: в будь-якій небезпечній ситуації потрібно  дотримуватися організованості, дисципліни, точно виконувати встановлені правила поведінки, адже саме це є запорукою збереження найдорожчого – здоров’я і життя людини.

Переглядів: 761 | Додав: Olena | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук

Архів записів
Корисні сайти
МОН України

ЖОІППО


Новоград-Волинська РДА


Новоград-Волинська районна рада


Відділ освіти
Новоград-Волинської РДА


Навчальні заклади району


Сайт вчителя зарубіжної літератури та російської мови Залізницької О.В.
Варварівська ЗОШ І-ІІ ст.© 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz