Четвер, 18.04.2024, 13:15
Варварівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Яку інформацію ви хотіли б бачити на нашому сайті?
Всего ответов: 48
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Квітень » 26 » Чорнобильська трагедія. Виступ команди ДЮП "Рятівник"
21:06
Чорнобильська трагедія. Виступ команди ДЮП "Рятівник"

Ви чули, як плаче спустошена Прип’ять,

За скоєний гріх розіп’ята живцем,

Прип’ята до неба, щоб вічності випить,

Щоб вмити від бруду змарніле лице?

(А.Багряна)

26 квітня в світі згадують жертв катастрофи на Чорнобильській атомній станції, що сталася 31 рік тому. Не стояли осторонь вчителі та учні нашої школи – під керівництвом Сваренчук Т.М. учні 6 і 7 класів провели мітинг-реквієм, присвячений Чорнобильскій трагедії.

Всі присутні знову і знову почули про страшні події 1986 року : про вибух на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС, що призвів до зростання радіаційного рівня в 30-40 разів більший, ніж при вибуху в Хіросімі в 1945 році.

Згадали і про перших ліквідаторів: 26 квітня 1986 року в гасінні пожежі на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС брали участь 65 працівників пожежної охорони органів внутрішніх справ, 6 з них в результаті радіоактивного опромінення загинули. 59 осіб отримали високі дози радіоактивного опромінення і стали інвалідами, захворювання яких пов'язане з виконанням службових обов'язків під час гасіння пожежі. За 30 років після аварії на Чорнобильській АЕС померли 17 працівників пожежної охорони органів внутрішніх справ, які брали участь в гасінні пожежі в день Чорнобильської катастрофи, 5 осіб виїхали за межі України.

Після перегляду відеофільмів, в яких йшлося про сучасний стан зони трагедії, обговорили всі разом страшні наслідки, згадали й про необхідність дотримання правил техніки безпеки на виробництві, в школі - під час навчання, дома – при користуванні побутовими електроприладами.

Цікавим доповненням став виступ учениці 7 класу Красінської А., яка розповіла спогади своїх батьків про події тих років, емоційно і чуттєво поділилась переживаннями, емоціями, відчуттями своєї матусі, яка в той час була одинадцятилітньою ученицею однієї з шкіл Києва.
 

Дійсно, Чорнобильська катастрофа призвела до одного з найбільших викидів радіації. Це призвело до масового радіаційного забруднення територій, звідки виселили близько 200 тисяч людей. Зони відчуження були створені на території Київської області в Україні, Гомельської і Могильовської областей Білорусі, а також Брянської області Росії. Безпосередньо від вибуху і при гасінні пожежі загинула 31 людина, понад 200 були госпіталізовані. У той же час точна кількість людей, які передчасно померли або втратили здоров'я внаслідок аварії, підрахувати неможливо.

Тож, пам’ятаймо трагедію XX століття, яка має ім’я – Чорнобиль, зробімо все можливе, щоб подібні катасторфи не загрожували людству знищенням. Бережімо життя!

Виступ команди ДЮП "Рятівник"

 

 

  

Переглядів: 575 | Додав: Olena | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук

Архів записів
Корисні сайти
МОН України

ЖОІППО


Новоград-Волинська РДА


Новоград-Волинська районна рада


Відділ освіти
Новоград-Волинської РДА


Навчальні заклади району


Сайт вчителя зарубіжної літератури та російської мови Залізницької О.В.
Варварівська ЗОШ І-ІІ ст.© 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz