П`ятниця, 29.03.2024, 02:32
Варварівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть сайт нашої школи
Всего ответов: 90
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Травень » 5 » Година пам'яті
17:20
Година пам'яті

Відповідно до Закону України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» і на виконання Указу Президента України «Про відзначення у 2017 році Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні» від 28 березня 2017 року №84  з метою гідного вшанування подвигу українського народу в Другій світовій війні, його вагомого внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції; засвідчення поваги до всіх борців проти нацизму; увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності  у Варварівській  ЗОШ І-ІІ ст. 5 травня розпочалися урочисті заходи до Дня пам’яті та примирення.  

За рекомендаціями Українського інституту національної пам’яті, утверджуючи традицію відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі, “не святкувати, а вшанувати” борців проти нацизму зібралися вчителі й учні школи.  “Українці в лавах Об’єднаних Націй перемогли агресора” - під таким гаслом проходила загальношкільна година пам'яті, підготовлена Залізницькою О.В. та Сваренчук Т.М.

Познайомитися з інформаційними матеріалами Українського інституту національної пам'яті можна на сторінках нашого сайту за посиланням: http://varvariyka.at.ua/load/

 

Долі та звитяги чоловіків і жінок – уродженців різних куточків України та світу, які воювали у регулярних арміях або були партизанами, служили у допоміжних формуваннях чи на передовій, пройшли всю війну, героїчно загинули в боротьбі. Проте,  де б не перебували українці та вихідці з України, вони пліч-о-пліч з іншими народами воювали проти нацизму та дістали високі відзнаки країн, у лавах яких вони служили. 

Друга половина заходу була присвячена історії  рідного краю: учні познайомилися з презентацією про місто Новоград-Волинський у роки Другої світової війни, переглянули фотографії тих часів, що зберігаються у "Віртуальному музеї міста Звягеля":http://www.zwiahel.info/

 Саме їм, сміливим і нескореним українцям Другої світової, їм, сучасним воїнам АТО, було присвячено урочисту годину пам'яті.

 

 

 

 

 

Хвилина мовчання

На завершення - відеокліп переможця "Голос країни -2017" Олександра Клименка "Коли закінчаться бої", що не залишив байдужим жодного серця:

Переглядів: 454 | Додав: Olena | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук

Архів записів
Корисні сайти
МОН України

ЖОІППО


Новоград-Волинська РДА


Новоград-Волинська районна рада


Відділ освіти
Новоград-Волинської РДА


Навчальні заклади району


Сайт вчителя зарубіжної літератури та російської мови Залізницької О.В.
Варварівська ЗОШ І-ІІ ст.© 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz